top of page

Hårborttagning i Umeå

På Laser Treatment Studio erbjuder vi avancerad teknik för effektiv hårborttagning i Umeå. Vår specialitet är hårborttagning med laser som ger långvariga resultat. Även om det inte finns något som heter permanent hårborttagning strävar vi efter att ge dig ett så lent område som möjligt med långvariga resultat.

Vad innebär hårborttagning med laser?

Hårborttagning i Umeå med laser är en högteknologisk metod för att minska oönskad hårväxt på kroppen. Behandlingen använder laserljus för att målmedvetet träffa och förstöra hårfolliklarna – de små säckarna under huden där hårstrån växer. Laserns ljus absorberas av pigmentet i hårstrån, kallat melanin, vilket omvandlas till värme. Denna värme skadar sedan follikeln, vilket minskar dess förmåga att producera nytt hår. Eftersom laserljuset är mycket specifikt skadar det inte den omgivande huden. 

 

Behandlingseffekten är mest effektiv på hår som är i sin tillväxtfas, vilket innebär att flera behandlingar vanligtvis krävs för att uppnå optimala resultat. Laser hårborttagning är särskilt effektiv för personer med mörkt hår och ljus hud, eftersom kontrasten mellan hår och hud gör det lättare för lasern att rikta in sig på melaninet i håret.

Reducera generande hårväxt på olika ställen

När vi utför hårborttagning i Umeå kan vi behandla olika områden. Kroppen har olika ställen med hårväxt, som exempelvis:

 

  • Armhålorna

  • Benen

  • Bikinilinjen

  • Ansiktet

  • Ryggen

  • Skinkorna

Lasra bort hår - permanent eller reducerande?

Termen "permanent hårborttagning" är något missvisande - det korrekta är egentligen att tala om permanent hårreducering. Även om behandlade hårstrån med vår Diodlaser vanligtvis inte kommer tillbaka, kan nya hårstrån utvecklas på grund av hormonella förändringar som till exempel efter klimakteriet. Därför är det viktigt att ha realistiska förväntningar och förstå att framtida behandlingar kan behövas för att upprätthålla resultaten. Allt är individuellt, beroende på dina egna förutsättningar. 


Önskar du även ta bort tatuering? Kontakta oss

Diodlasern - Effektiv, säker och snabb

Diodlasern som vi använder här på Laser Treatment Studio är en av de nyaste och säkraste behandlingar för hårborttagning och metoder för att lasra bort hår på kroppen. Diodlaser FG-2000 B har dessutom en rad olika nivåer och styrkor beroende på vart och på vem man lasrar bort håret på - såsom man eller kvinna, hudparti och naturligtvis på vilken hudtyp det gäller.


Diode laser hair removal machine
 FG 2000-B

Våglängder på 808 nanometer (nm) används ofta vid hårborttagningsbehandling, det absorberas selektivt av melanin i håraxeln, skadar follikelepitelet och orsakar ytterligare håravfall, medan de konkurrerande kromoforerna (oxihemoglobin och vatten) absorberar mindre energi vid dessa våglängder.

Det föreslagna systemet tillhandahåller 36 arbetslägen, som är sex lägen för män och sex lägen för kvinnor, herr- eller kvinnoläget inkluderar ansikte, armhåla, arm, kropp, bikini, benläge respektive för olika behandlingsdelar, och varje enskilt behandlingsläge innehåller tre underlägen som läge 1, läge 2 och läge 3.

Skillnaden för varje läge är bara standardparametern, men alla parametrar för varje läge kan justeras i parameterområdet.

Behandlingen kan appliceras på olika Fitzpatrick-hudtyper, inklusive I (vit), II (vit med pigment), III (gul), IV (gul med pigment), V (brun) och VI (svart).

1672935990273_edited_edited.png

Så fungerar permanent hårborttagning med laser

Tekniken med laser vid hårborttagning bygger på att laserstrålen tränger igenom huden och direkt värmer upp hårets pigment. Värmen sprids sedan till hårrötterna, där den uppnår en temperatur omkring 70° Celsius. Vid denna temperatur skadas hårrötterna och förlorar sin förmåga att producera nya hårstrån. Doseringen av laserljuset är avgörande för att säkerställa både effektivitet och säkerhet under behandlingen, och den anpassas noggrant efter både individens hud- och hårfärg för att minimera riskerna för biverkningar. Diodlasern har ett avancerat kylsystem som svalkar eller kyler ned huden under behandlingen. Det gör processen säkrare och minskar risken för hudskador jämfört med många andra metoder för hårborttagning.

Processen för laser hårborttagning i Umeå

Våra behandlingar utförs av laser/hudterapeuter med bred erfarenhet inom området. De olika stegen när du bokar en tid för laser hårborttagning hos oss, är:

 

  1. Konsultation - Vi börjar med en konsultation för att diskutera vad du har för mål och förväntningar. Det ger dig dessutom möjlighet att svara på alla frågor du kan tänkas ha om behandlingen och resultatet.

  2. Behandling - Med hjälp av vår toppmoderna utrustning, utför en certifierad laserspecialist din behandling.

  3. Eftervård - Vi ger dig råd om hur du bäst sköter om huden efter behandlingen för att få ett så fint och långvarigt resultat som möjligt.

Vad kostar laser hårborttagning?

Vill du veta mer om laser hårborttagning och priser? Se våra olika behandlingar och hur mycket hårborttagning i Umeå hos oss kostar.

 

Boka online

Boka din tid för hårborttagning med laser idag!

Vill du ha sommarfina och lena ben med laser hårborttagning i Umeå? Eller önskar du ta bort generande hårväxt på andra områden? Kontakta oss för att boka en konsultation och ta det första steget mot en slätare hud. Välkommen till vår klinik där din komfort och säkerhet står i fokus.

Vanliga frågor om hårborttagning i Umeå

Hur många laserbehandlingar behövs för hårborttagning?

Antalet behandlingar som behövs för laser hårborttagning varierar beroende på din hår- och hudtyp samt områdets storlek som behandlas. Generellt krävs det mellan 3 till 8 behandlingar för att uppnå önskat resultat. Många undrar hur ofta man ska göra laser hårborttagning och hur många gånger som gäller för laser hårborttagning. Svaret är att behandlingarna vanligtvis utförs med 4-6 veckors mellanrum för att effektivt kunna rikta in sig på hår i olika tillväxtfaser.

Hur mycket kostar laser hårborttagning?

Pris för laser hårborttagning kan variera stort beroende på flera faktorer, som behandlingsområdets storlek och antalet sessioner som krävs. Priserna startar från cirka 650 kronor per behandling för mindre områden som nacken eller hakan, till några tusen kronor för större områden som ben eller rygg, och när du vill behandla flera områden samtidigt. 

1672936526498_edited_edited.jpg
bottom of page